شاید خیلی از ما برای هر گونه عملیات اجرایی،حتی نقاشی ساختمان کلمه ی بازسازی را به کار ببریم. اما به لحاظ فنی و عمرانی بازسازی تعریفی عمیق تر و فراتر از نقاشی ساختمان دارد. عملیاتی عمرانی با هدف اصلاح و ایجاد تغییرات برنامه ریزی شده بر پایه ی اصول مهندسی و معماری در یک بنا که موجب افزایش پایداری، طول عمر و زیبایی بیشتر آن بنا خواهد شد را بازسازی می نامیم.

در بازسازی ویلا نیز طبق اصلی که مطرح شد، ابتدا معایب و ناپایداری های ساختمان را شناسایی میکنیم و سپس طراحی جدید را مطابق با کلیات موجود، انجام می‌دهیم.

بازسازی ویلا در حال حاضر شاید امری اقتصادی تر نسبت به ساخت آن باشد و در بازسازی ویلا هزینه های کمتری را متحمل شویم، اما نکته ی مهم این است که طراح و مجری متخصص پیدا کنیم تا از هدر رفت هزینه ها جلوگیری نموده و همچنین کار بازسازی ویلا را به نحو احسن اجرا نماید.

مراحل بازسازی ویلا

۱- طراحی ویژه ی بازسازی ویلا

همانطور که در ابتدا توضیح دادیم، اولین مرحله بعداز تصمیم به ترمیم و تغییرات در ویلا، مرحله ی طراحی است. در مرحله طراحی نباید عجول باشید و اجازه دهید تا تمامی معایب و ضعف های موجود دیده شده و برنامه ی اصلاح آن در پروسه ی طراحی طرح ریزی شود.

 

۲- تخریب هدفمند و اصلاح تاسیسات

اولین مرحله ی اجرایی در بازسازی ویلا، تخریب محل های مورد نظر است، چنانچه سیم کشی برق یا لوله کشی های آب و فاضلاب یا سیستم موتورخانه نیازمند تعویض یا تعمیر باشند، ابتدا قبل از هر عملیاتی باید به سراغ آن ها برویم و این کار را انجام دهیم. این نکته را فراموش نکنید قبل از دفن مجدد تاسیسات از سلامت کامل آن اطمینان حاصل کنید و در این مرحله عجله نکنید.

۳- ایجاد اضافه بنا

در بازسازی ویلا ممکن است بخواهیم فضای جدیدی را به متراژ بنا اضافه کنیم. این عملیات به دو صورت افزایش ارتفاع یا افزایش عرضی قابل اجراست که حتما باید تحت نظارت متخصص و مهندس سازه رقم بخورد. این نکته را فراموش نکنید که چنانچه قصد اضافه کردن بنا را دارید حتما قبل از دفن مجدد تاسیسات این کار را انجام دهید تا متحمل هزینه های اضافی نشوید.

نوع اتصال اسکلت جدید بنای اضافه شده به اسکلت قبلی و کیفیت کلی اسکلت بنای جدید امری ساده و بی اهمیت نیست که بتوان آن را بر عهده ی استاد کار بنّا گذاشت. پس در انتخاب مجری متخصص علی الخصوص در این مرحله، نهایت دقت را به خرج‌دهید.

 

۴- اعمال تغییرات در پلان داخلی و اصلاح درب ها و پنجره ها

بعداز تخریب اهداف در نظر گرفته شده و رفع عیوب تاسیسات می‌توانیم به سراغ این مرحله بیایم، چنانچه تقسیم بندی های داخلی را می‌خواهیم تغییر دهیم، تیغه ای اضافه کنیم یا قسمتی از ویلا را افزایش مساحت دهیم، در این مرحله به آن می‌پردازیم. عمده ی ویلاهای قدیمی دارای پنجره های تک جداره و فلزی هستند که تا حد زیادی انرژی را به هدر می‌دهند و همچنین صدا به راحتی از آن ها عبور می‌کند. درب های سرویس های بهداشتی نیز از اجزای آسیب پذیر هستند که عمدتا در بازسازی تعویض میشوند.

۵- تعویض کفپوش، دیوار پوش یا اجرای انواع سقف کاذب

بعداز مراحلی که توضیح دادیم حالا می‌توانیم پوشش نهایی دیوارهای داخلی، کف اتاق ها، سالن یا آشپزخانه و سقف را تغییر دهیم. خلاقیت، استفاده از متریال جدید و شناخت درست از متریال تا حد زیادی هزینه ها را کاهش داده و موفقیت شما را در این امر افزایش می‌دهند. در هر مرحله از اجرا این نکته را فراموش نکنید《 تمامی امور طبق ترتیبی که گفتیم باید تمام و کمال اجرا شده و تحویل شما داده شوند. پس به هیچ وجه از هیچ اکیپ اجرایی نپذیرید که ایرادات اجرا و معایب آن را بعدا اصلاح کنند》چرا که مراحل بازسازی ویلا به یکدیگر گره خورده اند و ممکن است بعدا اصلاح مراحل قبلی غیر ممکن باشد.  در انتخاب رنگ ها آینده نگر باشید و به مشاوره های طراحان داخلی توجه نمایید. نقاشی و رنگ آمیزی نیز باید در همین مرحله اجرا شود و پس از آن تقریبا وارد مرحله ی پایانی می شویم.

 

۶- اجرای قرنیز و نصبیجات برقی و کابینت

در مرحله ی آخر بازسازی می‌توانیم قرنیز و نبشی ها را اجرا کنیم. قرنیز اصولا باید با قاب پنجره ها و درب ها همخوانی داشته باشد. نبشی نیز تا حد زیادی از زوایای ۹۰ درجه دیوار حفاظت می‌کند. نصب هالوژن ها، لاین های نوری و لوستر ها نیز در این مرحله انجام می‌شود. یکی از مهم ترین فاکتورهای بصری و کاربردی ویلا و هر سازه ی مسکونی، آشپزخانه و کابینت های آن است.

کابینت تمام جلوه ی آشپزخانه و به نوعی امضای بازسازی ویلا به حساب می آید. برند ورق ام دی اف، صفحه های روی کابینت، یراق ها و اتصالات از مواردی پر اهمیت در اجرای کابینت هستند و پس از آن باید به کاربردی بودن آن توجه نمود. استفاده حداکثری از فضا های موجود و پنهان نمودن معایب سازه با کابینت جز مراحل فوق حرفه ای کابینت کاری است.

 

محاسبه ی هزینه ی بازسازی ویلا

هزینه ی بازسازی ویلا همیشه کسری از هزینه ی ساخت آن میباشد و این نسبت بین ۲۰٪ تا ۳۰٪ متغیر است در حال حاضر که حدودا هزینه ساخت ویلا به طور میانگین ۱۶ میلیون تومان است؛ هزینه ی بازسازی نیز حدودا در هر متر مربع بین ۳/۲۰۰ تا ۴/۸۰۰ متغیر است. البته این اعداد به طور میانگین مطرح می‌شوند تا فضای کلی ذهن شما را روشن نمایند و با اعدادی بالاتر و یا پایین تر این عملیات اجرا می‌شود و همه چیز به طرح جدید و کیفیت اجرای قبلی بستگی دارد.

شرکت تهران عمران با تیم حرفه ای طراحی دکوراسیون داخلی و اکیپ مهندسی و اجرایی با سابقه با بیش از ۷۰ پروژه ی بازسازی اجرا شده، در خدمت شماست تا با بهترین کیفیت و خلاقیت و حفظ صرفه ی اقتصادی بازسازی ویلای شما را در کمترین زمان و در اسرع وقت اجرا نماید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *